23 d’abril, 2010

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!

Diu la llegenda que un monstre terrible que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar i que tenia l'alè pudent, feia estralls entre la població. Atemorits, els vilatans van pensar que si la bèstia podia devorar una persona cada dia per satisfer la seva fam, deixaria viure a la resta. Un macabre sorteig decidia qui hauria de ser la víctima fins el dia que va ser la filla del rei la qui va veure, amb horror, que li tocava el torn a ella. Però muntant un cavall blanc va aparèixer un cavaller, anomenat Jordi, que venia a deslliurar a la població de la maledicció del drac. Salvant la princesa, el destre Jordi va malferir el drac travessant-lo amb la llança. El poble va rematar la fera i en Jordi -que va rebutjar casar-se amb la princesa per considerar que ell no era digne de tal honor- va desaparèixer tan misteriosament com havia aparegut.

2 comentaris:

Caterina Pérez ha dit...

l'has esrit tu aquest text?? està súper bé!... l'he esplicat mil vegades als nens, i en tenim vàries versions, però és que el teu text m'ha encnatat!!

que tinguis un gran dia!

Mary Popin's bag ha dit...

hola guapa! no no, no l'escric jo! aquest matí buscava versions de la llegenda i he trobat aquesta i també m'ha agradat molt!
FELIÇ DIADA!